Калин Сърменов временно пое ръководството на Сатирата

20859
Калин Сърменов временно пое ръководството на Сатирата

Актьорът Калин Сърменов е новият директор на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”. Сърменов беше представен от министъра на културата Вежди Рашидов при откриването на ремонтираната камерна зала на театъра. Той ще изпълнява длъжността временно, докато се проведе конкурс за мястото.

На откриването на новия сезон в театъра и ремонтираната камерна зала присъстваха и едни от изявените актьори, играли на сцената на Сатиричния театър, сред които Стоянка Мутафова, Павел Попандов, Христо Мутафчиев и др.

В благодарственото си слово към министър-председателя министър Вежди Рашидов обясни, че днешното рязане на ленти не е резултат на подмазване, а на уредени от един подпис работни отношения, предаде КРОСС.

Премиерът е мой началник, аз съм длъжен да му се подчиня, тъй че нямам никакви поводи да му се подмазвам. Аз трябва просто да му казвам: "Да, слушам!", ако мога да върша работа и за това съм се цанил, той е мой работодател, въпреки че някои хора си уредиха живота, докато му се подмазваха, докато мен ме плюеха”.

Откриват обновената сграда на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов"

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов, ще открият сезона и обновената сграда на Държавния сатир...

В условията на най-тежка криза ние сложихме пари на видими места, които хората ги виждат, каза още културният министър. По думите му в момента се работи по операта в град Русе, както и по множество културни центрове в цялата страна.

Министър Рашидов награди с грамота за принос в българската култура предишния директор на театъра Иван Попйорданов, изказвайки му благодарност, че е внесъл спокойствие в театъра.

Редактор: Калина Здравкова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com