Малкото училище – голямото начало. Детето и детската градина

20717
Малкото училище – голямото начало. Детето и детската градина

„Малкото училище – голямото начало. Детето и детската градина“ не наставлява, нито критикува родителите, а се опитва да изясни какво означава тръгването на детска градина. Авторката ни внушава, че това е решаващ момент от живота на малчугана, заради първата истинска автономия спрямо контрола на майката. Детската градина е различна от яслата - изначалното й предназначение е да бъде място за обучение и социализиране, а не за отглеждане. Затова е нужно да помогнем на двегодишното дете да заживее в общност, да приеме безболезнено принудите на детското заведение и да се отърси от страха.

Мириам Сежер е известна е като ученичка и последователка на философията на Франсоаз Долто - една от големите фигури в световната психоаналитична наука. Сежер е съосновател и президент на организацията „Каузата на бебетата“, кавалер на Ордена на Почетния легион.

"През Вселената" - брилянтен антиутопичен трилър

„През Вселената“  е брилянтен антиутопичен трилър с научнофантастичен сюжет. Седемнайсетгодишната Ейми е застинала в к...

За втора поредна година, между 31 май и 2 юни, 2013 г., ще се състоят Дни на Франсоаз Долто в България „Детето и психоанализата“ с участието на Мириам Сежер и други видни психоаналитици: проф. Ален Вание, Катрин Долто (дъщеря на Ф. Долто), Катрин Вание, Силвиан Джиампино и Георги Кацаров.

Събитието е адресирано към психолози, педагози, социални работници, педиатри, неoнaтолози, акушерки, специалисти в домовете за деца, лишени от родителска грижа, и други специализирани институции за работа с деца, студенти, родители.

Цена 10 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com