Писателят Мирослав Пенков ще раздава автографи в събота

8823
Писателят Мирослав Пенков ще раздава автографи в събота

Специално за българските читатели Мирослав Пенков ще раздава автографи на 13.10 (събота) от 16.00 ч. в книжарница Сиела, Мол София, бул. Ал. Стамболийски 101.

Българският писател Мирослав Пенков спечели международната награда на Би Би Си за кратък разказ със своята творба "На изток от Запада". Разказът е включен в едноименния сборник на автора.

Меглена Кунева "Без дребен шрифт"

Издателство Сиела представя "Меглена Кунева без дребен шрифт". Меглена Кунева е първият български еврокомисар и първият комисар с ресо...

Конкурсът на британската телевизия за разказ се провежда от 2006 година. Тази година в него вземат участие и чуждестранни автори в чест на Олимпийските игри. Догодина той отново ще бъде само за автори, живеещи в Обединеното кралство.

Съдиите от журито заявиха, че са били единодушни в избора си за разказа на Пенков за живота в България по време и след Студената война. Според организаторите "На изток от Запада" изследва "трудностите за любовта, връзките и идентичността в регион, сполетян от конфликти".

Десет творби бяха подбрани в тазгодишния списък на номинирани кандидати за наградата вместо обичайните пет. Тя бяха излъчени по Радио 4 през последните две седмици в изпълнение на водещи британски актьори.

Мирослав Пенков пристига в България непосредствено след участие в литературен фестивал в югозападния английски град Челтнъм на 7 октомври.

Наш писател спечели награда на БиБиСи

Българският писател Мирослав Пенков спечели наградата на Би Би Си за кратък разказ. Пенков спечели наградата с разказа "На изток от ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com