Поредица събития отбелязват Световния ден без тютюнопушене - 31 май

18136
Поредица събития отбелязват Световния ден без тютюнопушене - 31 май

Серия събития ще отбележат Световния ден без тютюнопушене - 31 май 2013 г.

Кулминацията на всички тях ще бъде концертът „Експлозия за десет ръце и четири пиана“ на Quattro piano+ в зала България от 19.00 часа с вход свободен.

Преди него от 09.00 часа ще се състои „Отказваме да се въртим в кръг“ - митинг на гражданите и гражданските организации в подкрепа на забраната за тютюнопушене на обществени места и прилагането й от държавните институции. Шествието ще започне в  градинката пред Художествената академия, до задния вход на парламента.

От 10.00 до 12.00 часа в Американския център на пл. Славейков 4а ще се проведе Кръгла маса с тема „Въвеждане на всеобхватна забрана за рекламиране, промоция и спонсорство на тютюневи изделия в България“.

Участници в нея ще бъдат Министерство на здравеопазването, ГДЗИ, Комисия за защита на потребителите, Съвет за електронни медии, офис на СЗО в България, Национален съвет за саморегулация, darik web, Alternative Media Group Bulgaria Utre, Асоциация на студентите медици, Асоциация „Родители“, МИЗЗО, Национална асоциация за профилактика на белодробните заболявания, Пациентска асоциация за репродуктивно здраве „Усмихни се“, Фондация „България, младежка превенция“, Фондация „Имеон Балкани“, Българско дружество по белодробни болести.

Между 14.00 и 18.00 всички граждани ще могат да се възползват от безплатни белодробни измервания пред Народен театър „Иван Вазов“.

В 19.00 часа в Зала България ще се състои празничният концерт „Експлозия за десет ръце и четири пиана“ с вход свободен. На него формация Quattro piano+ ще представи нестандартни аранжименти на музика от Бах, Бетовен, Елтън Джон, Пиацола, Рахманинов и други композитори.

Музикантите от група Quattro piano + свирят благотворително за каузата. Именно благотворителна идея събира групата през 2007 г. Оттогава имат концерти във Виена, Мюнхен, Лондон, Гърция, Словения, а на Новогодишния музикален фестивал през 2009 г. пълнят и зала 1 на НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com